B2B Pazarlamasında nihai hedef son tüketici olmadığı için etkili bir B2B pazarlama stratejisi oluşturmak birçok marka için daha zordur. Yaratıcı içerik, bütçe sınırlamaları ve kanal kararları gibi B2B pazarlama stratejisini geliştirirken dikkate alınması gereken bir çok kriter vardır. Ancak B2B pazarlama stratejinizin en büyük belirleyicisi b2c pazarlamasında olduğu gibi hedef kitleniz olacaktır.
Hedef kitlenizi doğru şekilde belirlemediyseniz, karanlığa kurşun atmaktan öteye geçemeyeceksiniz. Çoğu durumda başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Ola ki bir başarı elde etsenizde bu sadece tesadüfi olacatır. Yani hedef kitlenizi doğru belirlemediyseniz hiç pazarlama yapmasanız da olur.
Bu makalenin sonunda, B2B pazarlamayı, en etkili B2B pazarlama stratejilerini ve işletme hedef kitlenize nasıl ulaşıp onları dönüştürebileceğinizi daha iyi anlayacaksınız. Ayrıca, yeni araştırmalara ve uzman ipuçlarına göre 2022’de B2B alanında bekleyebileceğiniz trendler de blog yazısında yer alıyor. Hazırsanız başlayalım 🙂
- B2B Pazarlama Nedir?
- B2B ve B2C Pazarlama Arasındaki Farklar Nelerdir?
- B2B Pazarlama Stratejileri
- 2022 B2B Pazarlama Trendleri
- Başarılı B2B Pazarlama Örnekleri
- B2B Pazarlama Ajansı Nasıl Seçilir?
B2B Pazarlama Nedir?
B2B pazarlama ((işletmeler arası), bir işletme veya kuruluşa yönelik herhangi bir pazarlama stratejisini veya içeriğini ifade eder. Diğer işletmelere veya kuruluşlara (tüketicilere karşı) ürün veya hizmet satan şirketler, genellikle B2B pazarlama stratejilerini kullanır.
B2B pazarlamanın amacı, diğer işletmeleri marka adınıza, ürün veya hizmetinizin değerine aşina kılmak ve onları müşteriye dönüştürmektir. Survivor Dijital, B2B pazarlama yapan bir şirket örneğidir. Survivor Dijital’in müşterileri, bireysel tüketiciler değil, diğer işletmelerdir. Bu nedenle tüm pazarlama çalışmalarımız B2B olarak sınıflandırılabilir.
B2B ve B2C Pazarlama Arasındaki Farklar Nelerdir?
B2B (işletmeden işletmeye) ve B2C (işletmeden tüketiciye) pazarlama, ilgili stratejileri ve uygulamaları, hedef kitleleri ve onlarla nasıl iletişim kurdukları açısından farklılık gösterir . B2B pazarlamada da satın alımı kişiler yapar, ancak bu satın almalarda kendi beğeni ve istekleri yerine, kuruluşlarının ihtiyaç ve önceliklerini dikkate alırlar.
B2B ve B2C Pazarlamanın Müşteri Satın Alma Yolculuğu Aşamalarına Göre Karşılaştırması:
- B2B Pazarlamada Amaç: Müşteriler yatırım getirisi, verimlilik ve uzmanlığa odaklanır.
- B2C Pazarlamada Amaç: Müşteriler fırsatlar ve eğlence arıyor (bu, b2c pazarlamanın daha eğlenceli olması gerektiği anlamına geliyor )
- B2B Pazarlamada Satın Alma Motivasyonu: Müşteriler satın alma kararlarını, mantık ve bütçesel avantajlara göre verirler.
- B2C Pazarlamada Satın Alma Motivasyonu: Müşteriler çoğu durumda satın alma kararlarını verirken duygular tarafından yönlendirilirler.
- B2B Pazarlamada Yönlendiriciler: Müşteriler eğitilmek isterler ( B2B içerik pazarlamasının devreye girdiği yer burasıdır ).
- B2C Pazarlamada Yönlendiriciler: Müşteriler eğitime değer verir, ancak satın alma kararı vermek için her zaman buna ihtiyaç duymazlar.
- B2B Pazarlamada Satın Alma Süreci: Müşteriler satın alma işlemi için gerçek bir insanla muhatap olmayı ister, müşteri temsilcileri ve satış görevlileriyle çalışmaktan hoşlanırlar.
- B2C Pazarlamada Satın Alma Süreci: Müşteriler doğrudan alışveriş yapmayı sever. Bir müşteri temsilcisine ancak sorun olduğunda ya da emin olamadıklarında ihtiyaç duyarlar.
- B2B Pazarlamada Satın Alma İşlemiyle İlgili Kişiler: Müşteriler genellikle bir satın alma kararı vermeden önce karar vericilerle ve emir komuta zincirinin diğer üyeleriyle görüşmek zorundadır.
- B2C Pazarlamada Satın Alma İşlemiyle İlgili Kişiler: Müşterilerin satın alma kararı vermeden önce nadiren başkalarıyla görüşmesi gerekir.
- B2B Pazarlamada Satın Alma Amacı: Müşteriler, daha uzun bir satış döngüsü, daha uzun sözleşmeler ve şirketlerle daha uzun ilişkilerle sonuçlanan uzun vadeli çözümler için satın alma yaparlar.
- B2C Pazarlamada Satın Alma Amacı: Müşteriler mutlaka uzun vadeli çözümler veya uzun vadeli ilişkiler aramazlar.
Yukarıdaki kıyaslamalarda B2B ve B2C farklılıklarından bahsetsek de şunu unutmamak gerek, satın alma davranışını yapan her iki durumda da insan. Bu nedenle B2B ve B2C pazarlama ne kadar farklı olursa olsun, B2B pazarlamacıları B2C kampanyalarından her zaman öğrenebilirler . 🙂
B2B Pazarlama Stratejileri
Yazının başında da belirttiğimiz gibi B2B pazarlamada hedef kitle çok önemlidir. Bu bölümde, hedef kitlenize ulaşmak için uygulayabileceğiniz çeşitli B2B pazarlama stratejilerinden bahsedeceğiz . Ancak konuya girmeden önce, B2B alıcısının yolculuğuna ait aşağıdaki görseli incelemenizi öneriyoruz. B2B hedef kitlenizin yolculuğunu bu aşamalara göre değerlendirin ve pazralama stratejilerinizi bu aşamalarda doğru yerlerde uygulayın.
Şimdi B2B pazarlama stratejilerinizi oluşturmaya başladığınızda, doğrudan uygulamaya geçmeden önce atmanız gereken birkaç adım vardır.
1. Marka konumlandırması
Etkili bir strateji oluşturmak için öncelikle markanızı doğru konumlandırmış olmanız gerekir. Marka konumlandırma ile kast ettiğimiz; marka kimliğinizin yani markanızın müşterinin gözünden nasıl algılandığıdır. Eğer daha önce bu konuda bir çalışma yapmadıysanız öncelikle bir marka konumlandırma çalışması yapın ve bir sonraki adıma hazır olun.
2 Hedef Kitle Belirleme
Markanızın ürün veya hizmetlerini gerçekten kimin aradığını bulun . Bu bilgiler, hedef kitlenizi belirlemenize ve satın alma kararlarını nasıl aldıklarını anlamanıza yardımcı olacaktır. Eğer yeni bir B2B işletmesiyseniz hedef kitlenizi belirlemek için rakiplerinizden yararlanın. İyi bir rakip analizi size hedef kitlenizle ilgili altın değerinde veriler sağlayacaktır.
3 Rakip Analizi Yapın
Pazarın kapsamını belirleyin ve rekabetçi bir analizle diğer işletmelerin neler pazarladığını görün . Rakipleri incelerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Rakip ürün fiyatları
- Rakip satış taktikleri ve sonuçları
- Rakip pazarlama içeriği ve sosyal medya varlığı
Bu öğeler ile ilgili genel bir bakış elde etmek, rakiplerinizin güçlü, zayıf yanlarını, fırsatlarını ve tehditlerini tanımanıza yardımcı olabilir.
4. Pazarlama kanallarını belirleyin.
Rakip analizi yaptığınızda, rakiplerinizin hangi kanallar aracılığı ile pazarlama çalışmalarını yaptıklarını göreceksiniz. Bu pazarlama kanallarının sizin için de uygun olma ihtimalli elbette çok yüksek. Yine de siz markanıza en uygun pazarlama kanalını seçmek için sadece hedef kitlenizi değil bütçenizi de göz önünde bulundurmalısınız. Aşağıdaki kategoriler, sizi hedef kitlenizle buluşturacak B2B pazarlama kanallarıdır. Bütçenizi doğru belirleyerek bir veya birkaçı ile birlikte pazarlama çalışmalarınıza başlayabilirsiniz.
B2B E-posta Pazarlama
E-posta pazarlaması, hem bireysel tüketicilere hem de ticari müşterilere ulaşmanın denenmiş ve gerçek bir yöntemidir. B2B pazarlamacılarının %93’ünün e-posta pazarlamasını kullandığını biliyor muydunuz ? Onlardan biri değilseniz, Mutlaka olmalısın. E-postalar, aboneleri müşteri adaylarına ve ardından müşterilere dönüştüren etkileşime yol açar. Duygulara ve eğlenceye en iyi şekilde yanıt veren B2C müşterilerinin aksine, B2B müşterileri mantık ve pozitif yatırım getirisi arar. Esasen kendilerine şunu soruyorlar : Sizin işiniz, işimin büyümesine nasıl yardımcı olabilir? Bu nedenle, e-posta pazarlamanız, ticari müşterilerinizle tutarlı bir şekilde rezonansa girmeli, zaman, para ve kaynaklar gibi onlar için önemli olan şeylere odaklanmalıdır.
B2B şirketlerinin %83’ü içerik pazarlama programlarının bir parçası olarak e-posta haber bültenlerini kullanıyor ve yine B2B pazarlamacılarının %40’ı bu haber bültenlerinin içerik pazarlama başarıları için en kritik öneme sahip olduğunu söylüyor.
E-posta pazarlaması, markanızın içeriğini paylaşmak için de güçlü bir araçtır. Ancak sürekli e-posta yağmurunun gelen kutularımızı doldurduğu günümüzde, etkili pazarlama e-postaları oluşturmak ve göndermek her zamankinden daha önemlidir. Hadi gelin B2B E-posta Pazarlama En İyi Uygulamalarına bir göz atalım:
- İlgi çekici konu satırları yazın: Doğru konu satırı e-postanın içeriğinin okunmasını için en önemli etkendir. E-posta konu satırlarınızı bir Netflix fragmanı olarak düşünün ve e-postaların içeriğine harcadığınız kadar zamanı, e-posta konu satırlarınıza da ayırın.
- E-posta başına bir harekete geçirici mesaja (CTA) bağlı kalın: Aldığınız e-postaların sayısının çok olduğunu düşünüyorsanız, bu e-postalardaki CTA’lara bir bakın … bazıları iki, üç ve bazen 10’a kadar farklı CTA içerir. Oysa çok seçenek kafa karıştırıcıdır. E-posta alıcıları “Önce neye tıklamalıyım?” diye düşünür ve hiç birine tıklamaz 🙂 E-posta başına bir CTA ile hedef kitlenizin e-posta içeriğinize ve nihayetinde tek bir eyleme odaklanmasına izin vermelisiniz.
- En alakalı kitleye ulaşmak için e-postanızı bölümlere ayırın: Gönderdiğiniz her e-posta, listenizdeki herkes için uygun olmayacaktır. Aboneleriniz, alıcı yolculuğunun farklı aşamalarında olabilir veya farklı çözümler arıyor olabilir. İşte burada e-posta listesi segmentasyonu devreye giriyor. Unutmayın tüketiciler her zaman e-posta kalitesini niceliğe tercih eder.
- E-posta tasarımlarınızın duyarlı (responsive) olduğundan emin olun: E-posta kullanıcılarının %80’inden fazlası gelen kutularına telefonlarından erişiyor ve mobil cihazlarda doğru şekilde görünmeyen e-postalar genellikle üç saniye içinde siliniyor .
👉🏼 Bir İpucu : Herhangi bir alıcı olmadan pazarlama e-postaları gönderemezsiniz -kişiler listelerinizi oluşturur. E-posta listenizi büyütmenin birçok kolay yolu vardır . Web sitenizin ana sayfasında, Hakkında sayfasında ve blogunda bulunacak bülten üyeliği formlarıyla başlayın.
B2B Dijital Pazarlama
İster B2B ister B2C olsun her işletme, bir dijital bir varlığa sahip olmalıdır. Bu yüzden B2B için dijital pazarlamanın neden gerektiğinden uzun uzun bahsetmek yerine , B2B dijital pazarlama stratejinizi güçlendirebilecek birkaç taktikten bahsetmeye geçiyoruz.
- Hedef kitlenizi tanımlayın.
Güçlü bir B2B dijital pazarlama stratejisi, hedef kitlenizi veya alıcı kişinizi tanımlamakla başlar . Bu demografik ve psikografik bilgiler, içeriğinizin ve dijital materyalinizin doğru kitlelere ulaşmasını sağlayacaktır. - Web sitenizi oluşturun.
Alıcıların %80’inden fazlası bir satın alma işlemi yapmadan önce bir web sitesini ziyaret ediyor. Bu nedenle B2B dijital pazarlama, bilgilendirici ve ilgi çekici bir web sitesi olmadan tam olarak çalışamaz.
- Dijital varlığınızı optimize edin.
Web sitenizin bilgilendirici ve ilgi çekici olmaktan daha fazlası olması gerekir, ancak… en önemlisi keşfedilebilir olması gerekir. Bunu SEO(arama motoru optimizasyonu) taktikleri ile yapabilirsiniz. - PPC kampanyaları çalıştırın.
Son olarak, içeriğinizi ve markanızı arama motorları ve diğer reklam platformları aracılığıyla yeni kitlelerin önüne çıkarmanıza olanak tanıyan tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığıyla dijital varlığınızı tamamlayın. Ücretli reklamlarınızdan bir Yatırım Getirisi elde etmenin en iyi yolu;
- Alıcı kişisel verilerinizi dahil etmek
- İlgili olabilecekleri içeriği artırmaktır. Örneğin, sizi hiç duymamış yepyeni bir tüketicinin tam olarak ürününüzü araması pek olası değildir. Konum tabanlı bir çözüm veya ürün özelliği arıyor olabilirler. En fazla sayıda potansiyel müşteriye ulaşmak için, ürün veya hizmetlerinizi tanıtırken markanız içindeki ilgili kategorileri hedeflemeyi de denemelisiniz.
B2B İçerik Pazarlama
Geleneksel bir pazarlama stratejisi, bir tüketicinin gününü promosyon malzemeleriyle kesintiye uğratırken, bir içerik pazarlama stratejisi değerli bilgiler ekler ve tüketiciyi bilgilendirir – bu tam olarak da B2B müşterilerinin aradığı şeydir. Ayrıca içerik pazarlama SEO çalışmalarının da en önemli besleyicisidir. Karar vericilerin %80’i bir reklamdan çok bir makaleden bilgi almayı tercih ediyor. Bunu bilerek, içerik pazarlamanıza geleneksel reklamcılık stratejinizden daha fazla kaynak ayırmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle içeriğinizi test edin ve içerik türünü değiştirin – bir web semineri, bir e-Kitap veya bir video kullanın. Hangi içerik biçiminin doğru alıcı türlerini cezbettiğini anlayın ve ölçün ve doğru içerik türüne yoğunlaşın.
👉🏼 Bir İpucu : İçerik oluşturmaya blog ile başlamanızı öneririz. (Endişelenmeyin, blog okuyucu sayınızı artırmak düşündüğünüzden daha kolay.) Blogunuz hedef kitlenizin ziyaret edip abone olmaları için bir ana üs görevi görecektir. (e-mail listeniz gelişecek, e-mail pazarlama çalışmaları için en önemli unsuru oluşturmaya ve geliştirmeye de başlamış olacaksınız)
B2B Sosyal Medya Pazarlama
B2B alıcılarının %75’inin satın alma işlemi yaparken sosyal medya kullandığını biliyor muydunuz ? Sanılanın aksine sosyal medya pazarlaması sadece bireysel tüketicileri hedefleyen markalar için değildir. Yine de birçok B2B şirketi sosyal medya pazarlaması ile mücadele ediyor. Ticari müşterilerle bağlantı kurmak için sosyal medyayı kullanmak daha zor olabilir, özellikle de genellikle daha uzun bir satış döngüsü ve daha uzun komuta zinciri olduğu için.
Ancak sosyal medya, marka bilinirliği oluşturmak, şirketinize çevrimiçi bir kişilik kazandırmak ve işinizi insancıllaştırmak için güçlü bir araçtır – pazarlama ve potansiyel müşterilerle bağlantı kurma söz konusu olduğunda, tümü çok güçlü faktörlerdir. E-posta pazarlaması gibi, sosyal medya da içeriğinizi paylaşmak ve B2B müşterilerin dikkatini çekmenizi sağlayacak önemli bir araçtır. Sosyal medya hesaplarınız, içeriğiniz veya e-posta pazarlamanız kadar sık dönüşüm sağlamasa da, onlar da en az onlar kadar önemlidir. Bu durumda, takipçiler de aynı derecede değerlidir – ne zaman potansiyel müşterilere veya müşterilere dönüşebileceklerini asla bilemezsiniz.
👉🏼 Bir İpucu : Çalışan savunucuları tarafından paylaşılan içerik, markalar tarafından paylaşılan içeriğe göre sekiz kat daha fazla etkileşim alıyor . Bu nedenle, çalışanlarınızı B2B sosyal medya pazarlama stratejinize dahil edin. Onları kendi sosyal medya kanallarını yaratmaya ve şirketinizdeki yaşamı paylaşmaya teşvik edin. Sadece ne sattığınızı değil, işyerinde neler olduğunu göstermek için bir kültür hesabı oluşturun. Bu yetenekli insanların şirketinizi çalışmak için tercih etmesini sağlayacak bir araç olarak da işinize yarayacaktır.
2022 B2B Pazarlama Trendleri
- Bir Hubspot araştırmasına göre, B2B Pazarlamacılarının %30’u, 2022’de karşılaşacakları en büyük zorluk olarak “pazarlama faaliyetlerinin yatırım getirisini ölçmeyi” seçtiler. ROI’yi ölçmek, bazı faaliyetler için diğerlerine kıyasla daha kolay olabilir. Örneğin, bir Google ADS kampanyasından yapılan satışları izliyorsanız, bunun yatırım getirisini izlemek kolaydır. Satışlar somut bir sonuçtur ve Google Analytics , çabalarınızdan elde ettiğiniz yatırım getirisini kolayca izlemenizi sağlar. Ancak, yatırım getisini izlemenin daha zor olduğu etkinlikler de vardır. Hangi sosyal medya veya blog içeriğinin satışla sonuçlandığını analiz etmek daha zorlu ve karmaşık bir süreç olabilir.
- B2B pazarlamacılarının çoğu, 2022’de influencer pazarlama yatırımlarını artırmayı planlıyor. Salgının bir sonucu olarak, tüketicilerin alışveriş yapma biçiminde büyük bir değişiklik gördük, çoğunluğu artık çevrimiçi alışveriş yapıyor ve özellikle ürünleri doğrudan sosyal medyadan satın alıyor. Bu nedenle de B2B pazarlamacılarının, ürünlerinin veya hizmetlerinin etkileyici ortaklıklarla sosyal kanallarda görünmesini sağlamak istemeleri gayet mantıklı. Influencer pazarlamanın bu yılın sonuna kadar 13,8 milyar dolarlık bir sektör olacağı tahmin ediliyor ve hiçbir yavaşlama belirtisi göstermiyor.
B2B pazarlamacılarının çoğu – %71 – 2022’de etkileyici pazarlamaya daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.
Ancak, ortaklıkları akıllıca seçtiğinizden emin olmalısınız. Büyük kitlelere sahip etkileyicileri bulmak cazip gelse de, birçok işletme mikro etkileyicilerle daha fazla başarı elde etti, bu nedenle hangi etkileyicilerin istediğiniz hedef kitleyle en özgün bağlantılara sahip olduğunu belirlemek için araştırma yaptığınızdan emin olun.
- B2B pazarlamacılarının yaklaşık yarısı 2022’de daha fazla vaka çalışması oluşturmayı planlıyor. B2B pazarlamacılarının %42’si 2022’de vaka çalışmalarına yatırımlarını artırmayı, röportajları, e-kitapları ve görselleri geride bırakmayı planlıyor. İşletmeler diğer işletmelerden öğrenmek ister. Vaka çalışmaları, diğer şirketlerin hikayelerinin gerçek hayattan örnekleriyle hedef kitlenize ilham vermek veya onları eğitmek için olağanüstü fırsatlardır.
Bu içerik biçiminden emin değilseniz, blogunuzdaki vaka çalışmalarını test etmeyi düşünün ve nasıl performans gösterdiğini izleyin. Alternatif olarak, kitlenize ek değer sağlamak için YouTube videosu gibi alternatif biçimlerde vaka çalışmaları oluşturmayı deneyin.
- 2022’de B2B pazarlamacılarının bir numaralı hedefi ‘marka bilinirliğini artırmak’. Marka farkındalığı , güveni, uzun vadeli sadakati ve marka değerini teşvik etmek için kritik öneme sahiptir.
B2B pazarlamacılarının yaklaşık yarısı, 2022’deki bir numaralı hedeflerinin ‘marka bilinirliğini artırma’ olduğunu söylediler.
- HubSpot’un Araştırması , pazarlamacıların %25’inin podcast’lerden ve ses içeriğinden yararlanmayı bırakmayı planladığını tespit etti ; VR ve AR’den yararlanmayı bırakmayı planlayanların oranı %23. Bu, bu faaliyetlerin verimsiz olduğu anlamına gelmez, ancak bazı ankete katılanların bu çabaların her biri için gereken zaman, çaba ve kaynakların buna değmediğini bulduğunu gösterir. Sonuçta, kitlenizin tercihlerine bağlıdır.
- B2B pazarlamacılarının yarısından fazlası, 2022’de ‘yükleme hızını optimize etmenin’ en etkili SEO stratejileri olacağını söylediler. Yükleme hızı, sayfalarınızın Google’da ne kadar iyi sıralandığıyla doğrudan ilişkilidir, çünkü yavaş sayfalar bir kullanıcının deneyimini olumsuz etkiler.
- HubSpot araştırma sorularından birisi de, B2B pazarlamacılarının hangi sosyal medya platformlarında video içeriği yayınladığıydı. LinkedIn, 2022’de B2B pazarlamacıları için en popüler video kanalı olacak ve onu TikTok izleyecek. Video içeriği, içerik tüketme konusunda çoğu insan için en popüler biçimdir, bu nedenle pazarlama ekibinizin videoyu birincil biçim olarak kullanması hayati önem taşır. Ancak, optimum sonuçlar için bu içeriği hangi platform(lar)da yayınlamanız gerektiğini belirlemek zor olabilir. Aşağıda gösterildiği gibi, pazarlamacıların yaklaşık yarısı (%49) LinkedIn’in video içeriklerini yayınlamak için en iyi platform olduğunu söylüyor ve bunu TikTok’u en uygun platform olarak işaretleyen %28’lik bir kitle takip ediyor.
B2B Pazarlama Örnekleri
Bir işletme için işe yarayan bir B2B pazarlama yaklaşımı başka bir işletme için işe yaramayabilir, ancak bu, profesyonellerden bir şey öğrenemeyeceğimiz anlamına gelmez. İşte bunu doğru yapan işletmelere ilişkin birkaç B2B pazarlama örneği .
- Sosyal Medya Pazarlaması: Adobe
TikTok, bir B2B markası olarak öne çıkması zor bir platform gibi görünebilir, ancak bazı şirketler, yüksek kaliteli içerik ve uygulama anlayışıyla videolarına binlerce izleyiciyi çekmeyi başardı. TikTok hesabında 262.3 bin takipçisi ve 2 milyon beğenisi bulunan yazılım şirketi Adobe’yi ele alalım. Adobe uygulamaya ilk katıldığında, şirketin ikinci videosu 2 milyondan fazla izlendi.Adobe, özellikle TikTok’un hedef kitlesine hitap eden ilgi çekici içerik oluşturduğu için uygulamada başarılı oluyor. Adobe’nin tüm videoları kısa, eğlenceli ve kolayca sindirilebilir.
İlham almak için Adobe TikTok hesabını inceleyin: https://www.tiktok.com/@adobe?lang=en
- İçerik Pazarlaması: Shopify
E-ticaret şirketi Shopify, blog, işletme kursları ve topluluk etkinlikleri gibi birçok farklı türde içerik kaynağı üretir. Ancak markanın öne çıkmasına yardımcı olan içerik yollarından biri , uygun bir şekilde Shopify Masters: Hırslı girişimciler için e-ticaret işi ve pazarlama podcast’i başlıklı podcast’idir. Podcast, girişimcilerden ilham alan hikayelere odaklanır ve Shopify’da çevrimiçi bir iş kurmak için pratik ipuçları sunar.
İlham almak için Shopify Podcast blogunu inceleyin: https://www.shopify.com/blog/topics/podcasts
- Web Sitesi: Mailchimp
Mailchimp web sitesinin ana sayfasında gezinmek kolaydır ve tamamen müşterilerinin sorunlu noktalarına odaklanır. Örneğin, sayfayı tıkladığınızda gördüğünüz ilk büyük metni düşünün: “İşe başlayın ve satışları artırın”. Aşağıdaki küçük metinde, “Müşterilerinizle etkileşim kurun ve Mailchimp’in gelişmiş, ancak kullanımı kolay pazarlama platformuyla işinizi artırın” yazar. Web sitesi içerik dili, müşteriye ve Mailchimp’in müşterinin hedeflerine ulaşmasına nasıl yardımcı olabileceğine odaklanır : “işlerini büyütmek.” Ek olarak, web sitesi, sayfanın üst kısmında, müşterilerin web sitesini hangi dilde görüntülemeyi tercih edeceklerini seçmelerine olanak tanıyan bir başlık sunar. Şirketin Ürünler gezinme menüsü bile, ürünün “İşinizi İnternete Alın” ve “İşinizi Pazarlayın” seçeneğini içerir.
İlham almak için mailchimp web sitesini inceleyin: https://mailchimp.com
- Influence Marketing: IBM, Influencer ve Çalışan Savunuculuğu Programı
IBM Systems iş grubu, çalışan sesinin artan önemini ve B2B pazarlamada bir strateji olarak çalışan etkileyicilerinin yükselişini kullanarak fark yaratacak bir adım attı. Küresel Sosyal Programlar Lideri Ryan Bares’in sözleriyle , “B2B pazarlama dünyasında, alıcıların resmi pazarlama ve reklam mesajlarından daha çok bireysel seslere güvendiğini anladık, bu nedenle etkiyi dahili olarak optimize etmenin yollarını bulmak, odak noktası haline geldi.” Şirketinizde sektörle yakınlığı, trend olan konular ve markanız hakkında engin bilgisi olan çalışanlardan yararlanmak, sektörde yeni ilişkiler kurmanın anahtarı olabilir.
- B2B Yönlendirme Programı: Blackbaud, Blackbaud Champions
Blackbaud, mevcut müşterileri ürün savunucuları olmaya teşvik eden inanılmaz bir B2B tavsiye programı sunuyor — Blackbaud Champions. Şampiyonlar, uygulama sürecinin nasıl çalıştığı, ekiple çalışmanın nasıl bir şey olduğu ve Blackbaud çözümlerinin misyonlarını ilerletmenize nasıl yardımcı olduğu konusundaki görüşlerini paylaşmaya teşvik ediliyor. “Deneyimlerinizi ve uzmanlığınızı paylaştığınız ve ürün ve hizmetlerimizi yaymamıza yardımcı olduğunuzda, sizi yalnızca Şampiyonlara sunulan avantajlarla ödüllendireceğiz. Geri bildiriminizi sağlayarak, referans çağrıları ve vaka çalışmaları gibi etkinliklere katılarak ve sosyal medyada eğitim içeriği ve etkinlikleri paylaşarak, Blackbaud Champions Hub’da Champions Rewards’dan kullanabileceğiniz Ödül Puanları kazanacaksınız” Bu puanlar, indirimler, ücretsiz geçiş kartları, hediye kartları ve VIP deneyimleri gibi teşvikler ve daha fazlasını içerdiğinden Şampiyonların kullanmaya çalıştıkları noktalardır. Yönlendirme programları, müşteri sadakatini alevlendirmek için harika bir yoldur ve savunucuların ağ aracılığıyla işletmeniz hakkındaki sözleri yaymasını sağlar.
İlham almak için Blackbaud Champions programını inceleyin: https://www.blackbaud.com/blackbaud-champions
B2B Pazarlama Ajansı Nasıl Seçilir?
Hedef kitlenize odaklanmadığınız sürece hiç bir pazarlama çalışması etkili değildir ve başka hiçbir kitle ticari müşteriler kadar kararsız ve kritik değildir. B2B Pazarlama çalışmalarınız, işinizin potansiyel müşterilerinize nasıl yardımcı olabileceğini anlatmalıdır ve bunu ancak doğru bir pazarlama stratejisi ile yapabilirsiniz.
Markanız için doğru bir pazarlama stratejisi oluşturacak bir B2B pazarlama ajansı seçmek için sadece bütçe yönünde size hitap eden bir ajansla çalışmayı tercih etmemelisiniz. Bu büyük bir hata olur. Bunu söylüyoruz çünkü bir çok müşterimiz bizimle çalışmaya başlamadan önce bütçe aşamasına takılarak dijitalde büyüme ve gelir elde etme fırsatlarını kaçırdıkları hikayelerini bizimle paylaşıyorlar.
Markanız için B2B alanında tecrübeli, en iyi dijital pazarlama ajansı arayışı için zaman ayırmalısınız. Bunun için bu yazıdan edindiğiniz bilgilerle ajanslara soracağınız sorulara ait bir çalıma yapın. Ajans adayları ile görüştüğünüzde tüm soruların yanıtlarını aldığınızdan emin olun. Markanız için doğru hizmeti sunacak ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak B2B pazarlama ajansını bulmak için kendinize bolca zaman verin.
“Survivor Dijital, B2B Pazarlamasında Uzman Bir Dijital Ajanstır.”
B2B Pazarlama ajanslarından oluşan kısa listenizi bir araya getiriyorsanız, Survivor Dijital’i eklediğinizden emin olun. Merkezimiz İstanbul Mecidiyeköy’de bulunuyor. Ancak siz neredeyseniz biz oraya gelebiliriz. Dünyanın çeşitli şehirlerinden müşterilerimiz var: Size sadece İstanbul’dan değil, California, Canada, Berlin’den mutlu müşteri referanslarımızı size seve seve sunabiliriz.
Bizi özel yapan, 360 derece hizmet sunan bir dijital pazarlama ajansı olmamızdır. B2B pazarlama stratejinizle mükemmel uyumu sağlayacak diğer dijital çalışmaları da gerçekleştirerek, maximum verimi elde etmeyi sağlıyoruz. Eğer bizi daha yakından tanımak ve markanıza nasıl fayda sağlayabileceğimizden emin olmak isterseniz bize ulaşın ve markanıza özel ücretsiz bir B2B pazarlama analizi isteyin. Ya da bir pazarlama uzmanıyla görüşmek için hemen bizi arayın. +9.0850 840 6452